top of page

Paolo Nani (DK): Pismo

19. 6. ob 20.00

Ambrožev trg

Neverbalna kultna klovnada

Kultna klasika enega izmed največjih klovnov. Paolo Nani, sam na odru, odigra isto zgodbo na 15 popolnoma različnih načinov: pijanski, vestern, grozljiv, vzvraten, cirkuški, vulgaren, čaroben itd. 

Kakovost predstave temelji na njeni skrajni preprostosti: brez scenografije, brez posebne luči, učinkov in kostumov, a z izjemno igralsko močjo, natančnostjo, tajmingom in domišljijo. Ta genialna predstava, ki je od začetka do konca polna gagov, je nasmejala občinstvo ter prejela nagrade in pohvale kritikov v več kot 40 državah.

Koncept: Paolo Nani, Nullo Facchini

Režija: Nullo Facchini

Izvedba: Paolo Nani

 

Paolo Nani ima kot igralec in režiser za sabo številne mednarodne uspešnice – poleg svetovno znane klasike Pismo še nagrajeno sodelovanje z islandskim fizičnim performerjem Kristjánom Ingimarssonom The Art of Dying in eksperimentalno lutkovno predstavo The Shocking Puppet Show. Talent Paola Nanija je v tem, da zna na odru odlično združiti komični in dramatični jezik. Njegovi zaščitni znaki so izjemen tajming, slog in odrska prezenca ter natančna fizična govorica telesa. Njegovo vrhunskost potrjujejo tudi številna gostovanja, do sedaj je izvedel skoraj 2500 predstav v več kot 40 državah.


Več o avtorju.

  • Klovnbuf
  • Klovnbuf
bottom of page