top of page

17. junij, 21.00, Kongresni trg, Ljubljana

ŽEPI POLNI ZVEZD

Branko Potočan & Fourklor

Predstava pripoveduje o malih ljudeh velikega srca. V njem so zgoščene usedline njihovih življenj. Mnogi živijo preprost vsakdan. Zdi se, da so zadovoljni, a v resnici ni čisto tako. Zato začnejo njihove potisnjene skrivnosti uhajati na plan. To so kr atke zgodbe, navržene, kot slike iz življenja. Nimajo velikih zaključkov, a so preproste, ker govorijo o znanih stvareh, o neuresničenih ljubeznih, o žalosti in strahovih.

Rdeča nit predstave je vrv. S svojo fizično prisotnostjo kot z metaforiko varuje, povezuje, prepleta in odvezuje. Kot metafora, kot namišljena resničnost.

Življenje je kot cirkus, cirkus je odsev življenja.

 

Branko Potočan je koreograf, režiser, plesalec, umetniški vodja in pedagog. Njegovo vidnejše ustvarjanje se je začelo leta 1986 v Plesnemu Teatru Ljubljana. Bil je del takratne avantgardne skupine pod vodstvom Ksenije Hribar. Med letoma 1990 in 1993 je v Bruslju deloval v skupini Ultima Vez svetovno znanega koreografa Wima Vandekeybusa. V letu 1994 je pod okriljem zavoda VITKAR ustanovil skupino fizičnega teatra Fourklor. Za svoje delo je dobil več priznanj in nagrad.Kot umetniški direktor vodi Mednarodni festival scenskih umetnosti Rdeči revirji.

 

Koncept, režija in koreografija: BRANKO POTOČAN

Dramaturgija: ANDREJA KOPAČ

Avtorja glasbe: MARKO BRDNIK in UROŠ RAKOVEC

Kostumografija: FOURKLOR

Promocijski video: LENE LEKŠE in MIHAEL NOVAK

Oblikovanje luči: TOMAŽ ŠTRUCL

Oblikovanje zvoka: JURE VLAHOVIĆ

Nastopajo: TAJDA PODOBNIK, TAMARA POLANC, MAŠA HAWLING, TINA ROZMAN, VERONIKA VALDES, KRISTINA MARTINC, LUCIJA ADAMIČ, NINA GRGURAŠ, NINA BUČUK, KATJA PAVLOVIČ, KATARINA KRAPEŽ, ANA LEKŠE, DANIJELA ZAJC, GORAN ZAVRŠNIK, MARKO BRDNIK, UROŠ RAKOVEC, MARJA KOREN, BRANKO POTOČAN

Produkcija: VITKAR ZAVOD

Koprodukcija: CANKARJEV DOM

Foto: DRAGO VIDEMŠEK

 

Trajanje: 60 min

 

VSTOP PROST

 

Soorganizator: Festival Junij v Ljubljani


Več: www.vitkar.si

Mednarodni festival novega cirkusa in sodobne klovnade

Žepi polni zvezd

  • Klovnbuf
  • Klovnbuf
bottom of page