top of page

Asaf Mor (FR): Od devetih do petih

18. 6. ob 20.00

Ambrožev trg

Žonglersko-plesni solo v prepletu s klovnado

Dan v življenju preobremenjenega in utrujenega človeka, ujetega v svojo pisarniško rutino, ki žonglira z delom, opravlja ponavljajoča se in absurdna opravila, hkrati pa se bori proti dolgčasu in stresu. Razpet med željo po odhodu in strahom, da bi zapustil sedanje življenje, poskuša najti načine, kako uživati v svojem delu.

S svojimi obsesijami, rituali, neuspehi, frustracijami in majhnimi trenutki sreče v svojem dnevu doživlja absurdnost nesmiselnega dela v sodobni družbi.

 

Predstava Od devetih do petih satirično kritizira konformizem in preobremenjenost z delom. 

 

Zamisel in izvedba: Asaf Mor 

Zunanje oko: Matthias Romir, Michael Wiame

Produkcija: Circographie

Trajanje: 45 minut | Brez besed | 3+ let

Asaf Mor je žongliranje odkril pri dvanajstih letih. Obiskoval je cirkuški šoli Sandciel in Lomme ter se osredotočil na žongliranje s keglji, ki ga navdihujejo poji, kontaktno žongliranje, hip hop in sodobni ples. Asafovo delo je osredotočeno na odnos med telesom in predmeti – kako ti postanejo podaljški njegovega telesa ter kako lahko žongliranje in ples vplivata drug na drugega. Njegovi nastopi združujejo natančne manipulacije in geometrijske oblike s hitrimi meti okoli telesa.

Asaf je s svojimi predstavami nastopal po vsem svetu, med drugim v Združenih državah Amerike, Angliji Franciji, Ukrajini, Nemčiji, Belgiji, Izraelu, na Danskem, Irskem, Nizozemskem, Madžarskem in na Poljskem.

 

Gostovanje predstave je omogočil Teatroskop, ki so ga osnovali francosko Ministrstvo za evropske in zunanje zadeve, francosko Ministrstvo za kulturo in Francoski inštitut v Parizu.

  • Klovnbuf
  • Klovnbuf
bottom of page