top of page

17. junij , 10.30, Kongresni trg, Ljubljana

21. junij, 17.00, Stara cesta, Vrhnika

MINI CIRKUS BUFETO

Zavod Bufeto

Klovn in klovnesa skozi skupne dogodivščine spletata zabaven odnos, v katerem se skupaj igrata, ustvarjata in podajata v nepozabne izkušnje. Pri tem tekmujeta, si nagajata, sodelujeta, si pomagata. Na koncu ugotovita, da je najpomembnejše prijateljstvo.

Zavod Bufeto je prva profesionalna ustanova, ki v Sloveniji goji in razvija klovnsko gledališče - sintezo klovnade, cirkusa in gledališča. Z zlitjem cirkuško-klovnovskih veščin in dramaturških pristopov rahlja okvire tako klasičnega dramskega gledališča kot tudi tipičnega cirkuškega šova. Zavod ustvarja samostojne avtorske predstave in koprodukcijske predstave, v katerih sodelujejo priznani slovenski in tuji ustvarjalci. Prispevek Zavoda Bufeto se v njih odraža v svežem in izvirnem odrskem izrazu.

Ustanovitelja Zavoda Bufeto in osrednja ustvarjalca sta Nataša in Ravil Sultanov.

Zavod Bufeto je kot izvršni producent v Ljubljani in po Sloveniji organizira mednarodni  gledališko-klovnski festival Klovnbuf, izvaja pa tudi lasten izobraževalni program – ki poteka prek različnih delavnic in seminarjev z udeležbo mednarodno uveljavljenih predavateljev.

 

Avtorja in izvajalca: NATAŠA SULTANOVA, RAVIL SULTANOV

Producent: ZAVOD BUFETO

Foto: ROK GOVEDNIK

 

Trajanje: 30 min

Soorganizatorja: Festival Junij v Ljubljani, Zavod Ivana Cankarja, za kulturo, šport in turizem Vrhnika

 

VSTOP PROST

Več: www.zavodbufeto.com

Mednarodni festival novega cirkusa in sodobne klovnade

Mini cirkus Bufeto

  • Klovnbuf
  • Klovnbuf
bottom of page