top of page

14. 6. ob 18.00: KLOVNBUF KARAVANA – gostovanje Festivala Klovnbuf v Borovnici

Lačnačna, trajnostno-apokaliptična predstava

Predstava je namenjena celi družini, otroci 6+

 

»Smet išče. Vedno lačna. Lakomna. ČNA!«

Lačnačna

 

Lačnačna je kup smeti, njena bivanjska motivacija je prehranjevanje. Požrešna, a prevelika, preobilna in preokorna, da bi po hrano lahko hodila sama; v nabiralništvo pošlje svoje podaljške – elitno vojsko, usposobljeno za nabiranje visokokaloričnih in odličnih smeti! Ko pa Pabiki, eden od nabiralcev smeti, med ostanki prekomerne človeške potrošnje zagleda ljubezen svojega življenja …, se rutina mašine ustavi … Ali bo ljubezen našla svojo pot tudi v postapokaliptičnem svetu?

 

Avtorska zasnova projekta, vizualna podoba: Katarina Zalar
Nastopajoči: Anja Bezlova, Nika Gabrovšek, Jurij Torkar

Režijsko in dramaturško svetovanje: Justin Durel
Sodelovanje pri vizualni zasnovi in izvedbi scenografije: Petra Gosenca

Produkcija: Katarina Zalar
Koprodukcija: Zavod Bufeto

 

Tea Kovše, Hristina Vasić Tomše, ŠODR teater, Q, Goran Završnik, Gorc, Maja, Ana, Jaka, Jurij, Jurij in vsi, ki smetite – hvala!

 

HappyHandstandFreak: In ostalo (Nemčija)

Akrobatska predstava za vse generacije

V igrivi akrobatski predstavi se prepletajo artistične veščine stoje na rokah in fizično gledališče. Izvajalka in avtorica s pomočjo različnih višinskih podpor za stojo na rokah v kombinaciji z zelo visoko tehniko in presenečenji raziskuje, kako se spopasti s porazom ter doseči več, kot bi si lahko kadarkoli predstavljali.

 

Kira Rabenstein je del akrobatskega dueta HappyHandstandFreak. Mlada umetnica je cirkuško šolo Codarts na Nizozemskem zaključila leta 2021, specializirala se je za stoje na rokah in zračne akrobacije.

Ustvarjalna reciklažna delavnica: Smetožerski klobuki

Delavnica za otroke 6+, za mlajše je obvezna spremljava odrasle osebe.

Na ustvarjalni delavnici bomo iz odpadnega tekstila, plastike in drugih smeti izdelovali cirkuške klobuke. Delavnica poteka pod okriljem predstave Lačnačna, v sodelovanju z društvom GUMB.

24. 6. KLOVNBUF KARAVANA – gostovanje na festivalu Soboški dnevi v Murski Soboti

Fraser Hooper: Zabavni posli (Nova Zelandija)

Solo klovnada

V tej smejalni orgiji nastopajo kaskaderski raček, človeška ribica, ekscentrični ples in najbolj neumna boksarska tekma, kar ste jih kdaj videli. Priskrbite si sedišče ob ringu in si privoščite predstavo, ob kateri vas bo bolel trebuh.

 

Večkrat nagrajeni klovn Fraser Hooper razveseljuje občinstvo vseh starosti. Do sedaj je gostoval v več kot 30 državah. Odlikujejo ga izreden čut za sodelovanje s publiko, hiperzabavni prizori in popolna brezbrižnost do lastne varnosti. Na področju klovnade in komičnega gledališča deluje že skoraj 40 let, kot igralec, režiser, mentor in učitelj. Med drugim je daljše obdobje poučeval na Nacionalni šoli za cirkuške umetnosti v Londonu.

 

Več o avtorju na tej povezavi.

 

25. 6. KLOVNBUF KARAVANA – gostovanje na festivalu Soboški dnevi v Murski Soboti

Zavod Bufeto: Ravnovesje

Gledališko-cirkuška predstava

Gledališko-cirkuška predstava Ravnovesje bo ravnotežje in sposobnost njegove ohranitve otrokom približala na igriv in ustvarjalen način. Ravnotežje je stanje mirovanja, v katerem na telo delujejo enake nasprotne si sile, hkrati pa je zvrst cirkuške umetnosti, ki si prizadeva ohranjati ravnovesje v vsakem položaju. Odkar se je človek postavil na noge, lovi ravnotežje. Kaj je torej ravnovesje in kako ga dosežemo? Cirkus govori znanost v čarobnem jeziku. Vpadni in odbojni koti, težišča, sile, točke moči … so teme, ki jih predstavimo v barvitih gibih cirkusa, v ravnovesju znanosti in umetnosti.

Od fizikalnega do družbenega ravnotežja se bomo sprehodili po vrvi presenečenj, gibalne in akrobatske veščine artistov bodo gledalci lahko preizkusili v interakciji z njimi in se prepričali, kaj pomeni ravnotežje.

NAZAJ NA PROGRAM

  • Klovnbuf
  • Klovnbuf
bottom of page