top of page

4. avgust 2020, 20.00

Stara mestna elektrarna

Ljubljana

!

Luka Piletič & Jan Podbrežnik

Mlada slovenska umetnika sta svojo »raziskovalno nalogo« zastavila že pred časom in ga od tedaj nadgradila in razvila kot edinstven dialog vprašanj in zagat umetniškega procesa. Kot sta zapisala: »Kako se česarkoli lotiti, če se ne strinjaš v osnovnih premisah? Mora igralec opravičiti svoj obstoj na odru s tem, da publiki nekaj sporoči? Ali zadostuje že to, da je na odru in da se občinstvo nima preveč slabo? ! je avtorska predstava o ustvarjanju in nestrinjanju. In mogoče tudi o kompromisih.«

Jan Franc Podbrežnik je (skoraj) diplomirani filozof in prevajalec, ki se z odrom spoznava v Kolektivu ZIZ in KUD Transformator. Etrskemu prostoru Radia MARŠ daje napovedovalski glas, na oder priložnostno postavlja stas, vmes in vselej pa z zagnanostjo analitičnega uma razbija dejanja, besede, misli in entuziazme.
 
Luka Piletič je mladi gledališki ustvarjalec, ki ga je na odru ali ulici trenutno moč videti v predstavah Za crknt, Pot v Tadam in Kaj pa zdaj?. Je dobitnik nagrad za najboljšega novinca in improvizatorja letošnje sezone Impro lige. Šolal se je na francoski gledališki šoli École Philippe Gaulier. Verjame, da je naloga igralca, da se na odru zabava in to deli z občinstvom.

Soavtorja in izvajalca: LUKA PILETIČ & JAN PODBREŽNIK

Foto: SUNČAN STONE

Produkcija: JSKD, Moment Maribor, Gledališče Glej

Trajanje: 35 min

20.45

Pogovor z ustvarjalcema

VSTOP PROST

 

Soorganizacija: Bunker - Stara mestna elektrarna

Mednarodni festival sodobne klovnade in novega cirkusa

!

  • Klovnbuf
  • Klovnbuf
bottom of page