top of page

Rummi-Crew (SI, IT, ZDA): Dejstvo ali fikcija?

20. junij, 20:00, Cirkovizija, cirkuški šotor na Ambroževem trgu 

Premiera sodobne cirkuške predstave

Predstava je primerna za vse generacije

Rummi Crew 1.jpeg

Čeravno smo kot ljudje prišli daleč, kot človeštvo vztrajno stopamo nazaj. Ko si vzamemo čas in pogledamo stvari z distance – ali z višine – lahko vidimo, da so številne družbene norme in pravila, po katerih živimo, popolnoma nesmiselna. Predstava se sprašuje, česa naj se oklenemo ter kaj je dejstvo in kaj fikcija. 

Rummi-crew ne obljublja odgovorov, temveč premislek. Morda boste našli odgovore, morda pa boste odkrili še več vprašanj.

 

Rummi-Crew je mednarodni kolektiv mladih cirkuških umetnikov, ki so se spoznali na Instituto Nacional de Artes do Circo na Portugalskem. Sestavljajo ga Tjaša Dobravec, Luca Paties Moreira in Corey Leighton. Kot orodje za komunikacijo uporabljajo različne cirkuške tehnike, od talne akrobatike, akrobatike na kitajskem drogu do ekvilibrija, gledališče in svoje življenjske izkušnje. 

Ideja in izvedba: Rummi Crew (Tjaša Dobravec, Corey Leighton, Luca Paties Moreira)

Avtor glasbe: Tadej Košir

Umetniško svetovanje: Andreja Kopač, Ravil Sultanov

Produkcija: Rummi Crew in Tjaša Dobravec 

Koprodukcija:  Zavod Bufeto

 

Projekt podpirata Mestna občina Ljubljana in  Evropski festivalski sklad za uveljavljajoče se umetnike – EFFEA, pobuda Evropskega združenja festivalov (EFA), ki jo sofinancira Evropska unija.

  • Klovnbuf
  • Klovnbuf
bottom of page