top of page
Obveza1_303A2240_small.jpg

14. 6. ob 19.00

Stara mestna elektrarna

ZAVEZA

Cirk Pozor (HR)

Predstava se naslanja na vizionarsko dramo Jeana Giradouxa Norica iz Chaillota in v središče postavlja žensko, ki se zoperstavlja zlu okrog sebe. Osnovni motiv je variacija večne teme: boja med dvema svetovoma, svetom svobode, domišljije in nedolžnosti ter svetom sivine in brezupa. Predstava se ukvarja z žgočo temo človekove dezorientacije v vrtincu svetovnih dogodkov, ki nas oddaljujejo od srečnega in zdravega življenja, in izpostavlja vprašanje, ali je v današnjem času in prostoru sploh še dovoljeno sanjati ali je to le še pravica, ki pripada otrokom, norcem in pijancem. Avtorici menita ne le, da je mogoče, ampak, da je to celo dolžnost vsakega človeka.

V neverbalni predstavi se v maniri novega cirkusa prepletajo ples, klovnada, fizično gledališče in manipulacija objektov.

 

Trajanje predstave: 1 ura

 

Več na Cirk Pozor

Avtorstvo: Lee Delong in Nikolina Majdak

Režija: Lee Delong

Igra: Nikolina Majdak in Mario Miličić

Glasba: Lucija Stanojević

Oblikovanje luči: Andrija Santro

Dizajn: Jasmina Dupalo

Produkcija: Cirk Pozor 2021

Vstopnice 10 eur / 7 eur

Predstavi bo sledil kratek film EMMETT in pogovor ŽENSKE UMETNICE V SODOBNI  KLOVNADI IN NOVEM CIRKUSU

V ospredje letošnjega festivala so  postavljene ženske avtorice v sodobni klovnadi in cirkusu. Na pogovoru bomo spregovorili o  fenomenu oziroma vprašanju; kako se ženska sodobno-cirkuška umetnica sploh uveljavi; ali je nujno delovanje v tandemu, ali lahko uspe sama?; kakšno moč ali zavezo prinaša delo v kolektivu, kje so možnosti tako za šolanje, kot nadaljnje izobraževanje in kako vidijo svoje delo v širšem družbenem smislu. »Težina neba« ženskih avtoric je namreč po eni strani izredno specifičen poklic, po drugi strani pa prinaša veliko fizično napornih situacij. Do kdaj telo še zmore ali kdaj reče: »Ne?« Kako je z materinstvom na tem področju in s telesnimi spremembami po njem? O teh in podobnih vprašanjih se bomo na okrogli mizi pogovarjali s hrvaško cirkuško umetnico Nikolino Majdak ter vabljenimi gostjami iz Slovenije, ki delujejo na tem in sordnih področjih. 

Moderatorka: Andreja Kopač

NAZAJ NA PROGRAM

Mednarodni festival sodobne klovnade in novega cirkusa

Cirk Pozor

  • Klovnbuf
  • Klovnbuf
bottom of page