top of page
IMG_6362_edited.jpg

16. 6. ob 20.30

Park Tabor

SANJE ULIČARJEV

pesem za park Tabor

Globus Hystericus (SI)

Če obiščete park, ko se dan začne prevešati v večer, lahko naletite na najbolj skrivnostne sprehajalce. Ti ga ob somraku napolnijo s svojimi zanimivi pojavami, spomini in željami. Če ostanete do teme, se lahko prepustite prepletu njihovih življenj in se potopite v njihov notranji svet, njihove strahove, sanje in upe.

Sanje uličarjev so poetična gledališka intervencija za javne parke in njihove obiskovalce. Za parke, v katerih cvetijo rože, ki jih poleti nabirajo okoliški prebivalci in iz njih delajo šopke. Za parke, ki nekaterim pomenijo le bližnjico do doma, drugim pa prijeten kraj za opoldanska srečanja. Za parke, v katerih si zaljubljenci na uho šepetajo sladke obljube, in parke, v katerih se zbirajo starejši in se na klopcah pogovarjajo o svojih tegobah. Za parke, ki so videli vse to in še več ...

Sanje uličarjev so varietejska predstava z larvalnimi maskami.  Gre za preproste polne gledališke maske, ki prinašajo svojevrstno sanjsko estetiko. Ta se v uprizoritvi združi z romantičnim pogledom na ulično umetnost. Sanje uličarjev so tako poklon uličnim umetnikom, uličnemu gledališču in javnim prostorom, saj se je naš odnos do njih v zadnjih dveh letih zaradi pandemije močno spremenil.

Več na: Globus Hystericus

 

Režija in avtorstvo: Justin Durel in Alenka Marinič

Maske: Justin Durel

Kostumografija in scenografija: Katarina Zalar

Igrajo: Anja Bezlova, Luka Piletič, Andrej Tomše, Manca Uršič in Alenka Marinič/JustinDurel

Fotografija: Špela Škulj

Produkcija: Globus Hystericus

Koprodukcija: KDPM in Zavod Bufeto

Projekt je podprl Oddelek za kulturo Mestne občine Ljubljana.

Brezplačen vstop

NAZAJ NA PROGRAM

Mednarodni festival sodobne klovnade in novega cirkusa

Lento e violento

  • Klovnbuf
  • Klovnbuf
bottom of page