top of page
Futraj 1.jpg

22. 6. ob 20.30

Stara mestna elektrarna

FUTRAJ MOJ EGO 2

Anja Bezlova

 

Multipersonaž Futraj moj ego iz leta 2019 je štiri leta pozneje dobil svoje logično nadaljevanje. Anja Bezlova, ki sicer že vrsto let kot članica različnih zasedb vandra po domačih in evropskih ulicah ter festivalih, je v vmesnem času snovala intimno podobo sveta, z dražljaji, ki jo obdajajo, pa je ponovno »nafutrala« svoj ego. Tudi nadaljevanje imenitnega prvenca, v katerem je Bezlova, kot se spodobi za multipersonaž, uporabila vse svoje takrat živeče like, je zgrajeno podobno, a kljub temu z veliko razliko. Vse, kar je napovedal prvi del, se je namreč res zgodilo. Anjina Majda iz Mengša, lik agresivne mirovnice, je takrat pobirala podpise za prepoved vojne. Zdaj jo imamo. Vojno namreč. Več kot 500 podpisov ni bilo dovolj, da bi zaustavila val nesmislov, ki smo jim danes priča. Rose je medtem odšla, Sugardaddy ni več v zaporu, Alfa pa je brez težav prodala svoj arzenal orožja.

Vsa problematizacija militarizacije, objektivizacija ženskega telesa, vse, s čimer se je ukvarjal prvi del, je bilo zaman. Zato je drugi del v znamenju Alfe. Zanjo je svet šele zdaj postal zabavna, bleščeča krogla, prepletena z glasbenimi uspešnicami, referenčnimi besedili, prikrojeno zgodovino in jasno prihodnostjo.

Novi Futraj moj ego je predstava, ki ni mogla nastati pred prej kot ravnokar. Je predstava, ki odriva, medtem ko objema in ljubi, medtem ko razbija.

 

Predstava bo potekala v slovenščini.

 

Avtorstvo, izvedba, produkcija: Anja Bezlova

Koprodukcija: Kulturno društvo Priden možic in Društvo ZIZ

Soorganizacija: Pekarna Magdalenske mreže, GuestRoomMaribor

 

Predstavama bo sledil pogovor o sodobni klovnadi, njenih odvodih, prepletanju z drugimi uprizoritvenimi praksami itd.

Vstopnice: 10 eur/ 7 eur

NAKUP VSTOPNICE

Mednarodni festival sodobne klovnade in novega cirkusa

Futraj moj ego 2

Alfa3.jpg
  • Klovnbuf
  • Klovnbuf
bottom of page