si.jpg

Klovnbufu

O

Mednarodni festival sodobne klovnade in novega cirkusa

O Zavodu Bufeto

Zavod Bufeto je prva profesionalna ustanova, ki v Sloveniji goji in razvija klovnsko gledališče - sintezo klovnade, cirkusa in gledališča. Z zlitjem cirkuško-klovnovskih veščin in dramaturških pristopov rahlja okvire tako klasičnega dramskega gledališča kot tudi tipičnega cirkuškega šova. Zavod ustvarja samostojne avtorske predstave in koprodukcijske predstave, v katerih sodelujejo priznani slovenski in tuji ustvarjalci. Prispevek Zavoda Bufeto se v njih odraža v svežem in izvirnem odrskem izrazu.

Ustanovitelja Zavoda Bufeto in osrednja ustvarjalca sta Nataša in Ravil Sultanov.

Zavod Bufeto je kot izvršni producent v Ljubljani in po Sloveniji organizira mednarodni  gledališko-klovnski festival Klovnbuf, izvaja pa tudi lasten izobraževalni program – ki poteka prek različnih delavnic in seminarjev z udeležbo mednarodno uveljavljenih predavateljev.

zavodbufeto.com

O Klovnbufu

Klovnbuf je festival smeha, ki se jemlje resno. Povezuje dramsko in cirkuško umetnost in njune ustvarjalce.

Festival Klovnbuf slovenski publiki ponuja srečanja z najnovejšimi tokovi in najzanimivejšimi predstavami novega cirkusa iz vse Evrope, ustvarjalcem in producentom pa nudi priložnosti za mreženje, raziskovanje in skupno odkrivanje novih kreativnih pristopov.

Za gledalce se bodo na festivalu zvrstile predstave, namenjene publiki različnih starosti, za ustvarjalce novega cirkusa pa so na voljo izobraževalne delavnice in klasi. Tako strokovna kakor tudi splošna publika je dobrodošla na pogovorih in predavanjih, ustvarjalcem in producentom pa festival služi tudi kot platforma za predstavitev lastnega dela ter za ustvarjanje novih povezav z umetniki iz Slovenije in Evrope.

klovnbuf.si

pl.jpg

13. KLOVNBUF FESTIVAL

Producent: Zavod Bufeto

Direktor festivala: Ravil Sultanov

Programska vodja: Natalia Sultanova

Soselektorica in koordinatorka programa: Hristina Vasić Tomše

Teksti in prevodi: Andreja Kopač in Andrej Tomše

PR in marketing: Urška Comino

Tehnični vodja: Igor Remeta

Ilustracija in grafično oblikovanje: Nikola Đurđević

Spletna stran: Hristina Vasić Tomše

Montaža promocijskega videa: Peter Bizjak

Koproducenti:

Bunker - Stara mestna elektrarna, Mi smo #odprti za kulturo, EX-teater, Skala - Mladinska ulična vzgoja, Slovensko mladinsko gledališče, Pionirski dom, Teatro Matita, MCLU

Finančna podpora:

Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za kulturo RS, Zavod za turizem Ljubljana

  • Klovnbuf
  • Klovnbuf